Kratermeer, schildpadden en een droomstrand
Door: Lisanne
Blijf op de hoogte en volg Lisanne
23 Maart 2011 | Ecuador, San Cristóbal
Zaterdag een super leuke dag gehad met heel veel verschillende dingen. San Cristóbal is in verhouding nog een best groot eiland en een groot deel ervan is onbegaanbaar. Gelukkig zijn in het begaanbare stuk genoeg dingen te doen!
Met een aantal vrijwilligers hebben we zaterdag een taxi gehuurd die ons als eerst naar een kratermeer bracht. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het wat tegen viel met Quilotoa, maar dat kon ook bijna niet anders! Gelukkig was de wandeling niet zo zwaar (categorietje Birckenstock) dus het was leuk om even te zien.
Daarna zijn we doorgereden naar Galapaguera, een schildpaddenreservaat, waar ze ervoor zorgen dat de pasgeboren schildpadjes rustig kunnen opgroeien. Als ze zo´n jaar of 5 zijn, worden ze in het wild vrijgelaten. Alleen de allereerste die geboren is in het reservaat, schildpad Janicis, wordt niet vrijgelaten, zij is nu zes jaar en wordt haar hele leven in de gaten gehouden :). Verderop in het park hebben we een aantal hele grote schilpadden gezien. Sommige zijn zelfs rond de 80 jaar oud!
Tenslotte zijn we naar een strandje gereden aan de oostkant van het eiland, Puerto Chino. Dit is een van de mooiste stranden van het eiland, waar het zand echt spierwit is en de zee knalblauw! Echt geweldig! Veel gezwommen en gesnorkeld en vooral in de schaduw gezeten want de zon is hier ongelofelijk sterk. Met factor 50 verbrand je gewoon nog!!
Verder is het leven hier vooral heel ´tranquilo´. Lekker rustig en vooral geen stress en haast. Heerlijke verademing na het drukke Quito. Zondag was de verjaardag van mijn Canadese huisgenootje en dat hebben we op het strand hier vlakbij gevierd. De huisvader ging mee om te vissen voor het avondmaal…. Dat doen ze hier nog gewoon met een speer. Super leuk om te zien!
23 Maart 2011 - 16:01
Jim:
Wederom mooie foto's !!
Verbranden met factor 50...?? Geen Engelsen daar zeker, die verbranden levend ;-) -
23 Maart 2011 - 16:15
Eef:
Haha die zeeleeuwen! Ik zou zeggen: do as they do ;) xxx -
23 Maart 2011 - 16:22
Janneke:
Ja verbranden met factor 50 zozozo nou ga ik maar niet heen dan.Leuk hoor die lieve schildpadjes *(niet eten he). -
24 Maart 2011 - 00:28
Mark:
Die foto's... het is dat het hier ook redelijk mooi weer is, waardoor ik minder jaloers ben (of eig wel, maja) -
25 Maart 2011 - 07:32
Vdrtje:
Factor 50!; als dat geen sunblock meer is...knappe zonnestraal die daar nog doorheen brandt.Maar verstandig; om nou als knalrode westerling daar rond te lopen; denken ze nog dat er indianen op de Galapagos rond huppelen. Wederom mooie kiekjes; blijf genieten!! XX