Tsunami, cavia & een kratermeer
Door: Lisanne
Blijf op de hoogte en volg Lisanne
12 Maart 2011 | Ecuador, Quito
Wauw! De afeglopen twee dagen waren behoorlijk indrukwekkend, in verschillende opzichten!
Gisterochtend kwam hier het nieuws binnen over de tsunami in Japan. Alleen dat feit al is behoorlijk schrikken, maar ook het feit dat de Zuid- Amerikaanse kust in gevaar was! Daarbij waren alle vluchten naar de Galapagoseilandenn gecanceled en werd iedereen ge-evacueerd naar hoger gelegen gebeiden. Was dus even spannend of ik maandag nog wel kon gaan. Gelukkig is de tsunami op de eilanden heel erg meegevallen en komt mijn trip maandag niet in gevaar!
Ook behoorlijk indrukwekkend: ik heb cavia gegeten!! Marya en ik vonden dat we dit traditionele Ecuadoriaanse gerecht moesten uitproberen voordat we naar huis gingen! Helaas krijg je een hele cavia op je bord (van kop tot staart) waardoor je het idee krijgt dat er een cavia je de hele tijd heel boos zit aan te kijken. De smaak van het beestje viel een beetje tegen. De huid was erg taai en heel erg doorbakken en daaronder zat nauwelijks vlees. Niet voor herhaling vatbaar dus, maar ik kan wel zeggen dat ik het gegeten heb!
En dan het laatste, maar toch wel het meest indrukwekkend: de trip vandaag naar het kratermeer Quilotoa. In een woord: SUPER!! Alleen de heenweg was al onzettend gaaf. Zo hebben we onderweg (dwars door het Andesgebergte) heel veel lama's gezien, die gewoon over de weg lopen. Ook zijn we langs een 'indigenas' familie geweest. Deze mensen leven nog heel traditioneel in rieten hutjes zonder electriciteit of water. In hun huisje liepen een stuk of tien cavia's rond, wachtend om opgepeuzeld te worden... De familie kreeg betaald om ons een kijkje te laten nemen in hun huisje en foto's te laten maken. Het was aan de ene kant heel genant om op die manier foto's te maken, maar aan de andere kant kiest de familie er zelf voor om zo geld te verdienen.
Uiteindelijk kwamen we dus aan bij het kratermeer (ruim 3900 m boven zeeniveau): de foto's zeggen denk ik al voldoende. Echt prachtig! Daarna helemaal naar het strandje beneden gelopen en heerlijk in de zon gezeten. De wandeling terug omhoog was erg zwaar, aangezien deze heel stijl was en de lucht behoorlijk ijl. Eenmaal weer boven een heerlijke lunch veroberd en weer terug naar Quito gereisd.
Al met al dus twee gekke, maar hele leuke dagen!
Al met al dus twee gekke, maar hele leuke dagen!
13 Maart 2011 - 08:36
Wilma:
wat zou Karel hier nou van hebben gevonden; cavia eten!? -
13 Maart 2011 - 08:51
Vdrtje:
Serveren ze ook Lama-steak? Mooie kiekjes hoor! Nog veel plezier op de Galapagos!
XX -
13 Maart 2011 - 09:04
Janneke:
mijn kids roepen in koor"vieze liesepies"!!
Caviaas eten mijn god!!,hadden ze geen falafel????
Verder alles kits?
13 Maart 2011 - 10:10
Eef:
Awww die foto met die lama's is echt leuk :) Die moet aan je fotomuur. Oh en ik ga NU je mailtje beantwoorden! Dikke kus!
13 Maart 2011 - 10:11
Frank:
Doen ze daar nog een curry sausje bij o.i.d? -
13 Maart 2011 - 10:26
Brigitte En Ella:
Ella is heel boos dat je cavia gegeten hebt!
Lijkt mij ook niets trowuens,
groet Brigitte
13 Maart 2011 - 10:55
Jim:
Geeeedver ;) , ziet er inderdaad krokant uit... -
13 Maart 2011 - 11:57
Mdrtje:
De kop is zeker het lekkerste stukje? -
13 Maart 2011 - 16:34
Trudy:
jeetje lies straks ga je nog piepen na het eten van een cavia gatverdamme,trouwens lies wat een vreemde lama's lijken wel schapen,gelukkig dat de tsunami niet jou kant op is gekomen dus goede reis naarGalapagoseilanden tot hoors -
13 Maart 2011 - 16:48
Lieke:
Hahaha ik moest ook gelijk aan Karel denken! Wel stoer dat je het hebt gedaan! Had me trouwens helemaal niet gerealiseerd dat die tsunami daar nog invloed kon hebben. Dat moet zeker schrikken zijn geweest! Benieuwd naar je foto's van de eilanden! Xxx -
13 Maart 2011 - 19:55
Anne-Marie:
Hee Lies! Heb een enorme bos roze ranonkels gekocht op de Albert Cuyp en moest daardoor al aan je denken en tadaaaa een update op waarbenjij.nu :-). Goed getimed! Wat een verhaal, gelukkig kan je vlucht en je trip Galapagos toch gewoon doorgaan. Die cavia ziet er niet erg apetijtelijk uit, maar wel een ervaring rijker. Nu nog lama! Die vond ik wel lekker ;-). Goede reis alvast morgen! X -
15 Maart 2011 - 07:18
Mark:
Je kan het niet laten om het piepen van een cavia te horen bij het zien van die foto...