Carnaval in Ecuador! - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Lisanne Drift - WaarBenJij.nu Carnaval in Ecuador! - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Lisanne Drift - WaarBenJij.nu

Carnaval in Ecuador!

Door: Lisanne

Blijf op de hoogte en volg Lisanne

08 Maart 2011 | Ecuador, Baños

Tjah... Als je dan toch in Zuid- Amerika bent, dan moet je toch mee doen met carnavalgedruis...

Zondagochtend vroeg vertrokken naar Banos, een toeristisch plaatsje ongeveer drie uur vanaf carnaval. Op school hadden ze ons verteld dat daar op een 'traditionele' manier carnaval wordt gevierd. Op het busstation was het super druk. Werkelijk heel Quito trok er op uit, voornamelijk naar de kust. De drukte zorgde voor een chaos met veel geduw en geschreeuw bij de bussen! Gelukkig hadden wij al buskaartjes, dus we hadden niet veel problemen. Niet alleen in Nederland ontstaan er file's op de eerste dag van een vakantie, dus de rit duurde uiteindelijk ongeveer twee uur langer dan gepland.

Nadat we onze spullen in ons hostel hadden gestald zijn we het stadje een beetje gaan bekijken. We hadden direct door wat er met 'traditioneel' werd bedoeld. Werkelijk iedereen, opa's, oma's, kinderen, volwassenen, dik, dun, oud en jong, bespoot iedereen met een soort zoetige scheerschuim, dat onwijs stonk! Daarbij is het ook ' traditie' dat mensen vanaf een balkon emmers water over mensen gooien en waterballonen gooien. Met andere woorden het was een grote vrolijke chaos in Banos!

Vlak bij Banos, ligt Ambato, een klein stadje, dat alleen leuk is met carnaval, omdat er dan een bloemen-en fruitparade is. Op school hadden ze ons verteld dat de parade maandagochtend was, dus wij gingen daar heel vroeg heen! De bus reed door hele kleine armoedige dorpjes met onafgebouwde huizen en veel rommel op straat. Eenmaal in Ambato zagen we...... alleen maar kippen. Werkelijk OVERAL kippen. In zakken, kofferbakken, vrachtwagens, kooien etc. Geen bloemenparade dus, maar een kippenmarkt! Vervolgens aan een taxichauffeur een beetje verward gevraagd waar de bloemenparade was... Hij vertelde ons dat die pas s' avonds was! Toen was de beslissing niet erg lastig: we zijn weer terug gegaan naar Banos!

Daar hebben we heerlijk de hele dag aan het zwembadje van het hostel gelegen en s' avonds heerlijk gegeten. Zoveel mogelijk geprobeerd die stinkzooi te vermijden. Al met al dus een super leuk carnaval weekend gehad!

Dit is alweer mijn laatste weekje in Quito, volgende week vertrek ik naar de Galapagoseilanden! Spannend!

Hasta la vista!

Lisanne

• 08 Maart 2011 - 21:14

Mdrtje:

Ik dacht dat ze alleen in Chilnis met waterbalonnen gooien? ha, ha. Jammer dat Koen er niet bij was...

• 09 Maart 2011 - 06:27

Lieke:

Lieve Lies, leuk om je fotos weer te zien! En dat je eindelijk naar de Galapagos (?!?) gaat! Geniet ervan!! Xxxx

• 09 Maart 2011 - 07:23

Ailin:

Hahaha altijd leuk die tradities:) Opzich kwam dat water toch wel weer goed van pas om t scheerschuim af te spoelen? Ik hoorde al van Stijn dat je al naar de Galapagoseilanden gaat, sprak gisteren nog een meisje wier droom het was om daar ooit nog eens naartoe te gaan...dus ze was erg jaloers! (ik ook wel hoor:p) Nou veeeel plezier nog daar! En hoe gaat t met je Spaans? Beso!

• 09 Maart 2011 - 07:48

Mark:

Hehe vet lachen dat ze op je gaan gooien :-)

Bijna Galapagos... vet koel! Ik wil een foto van een vogelbekdierzeeleeuwpapegaai zien!!!

x

• 09 Maart 2011 - 07:58

Eef:

Olaaaaaaaaf!! Klinkt weer goed allemaal! Was dat zoetige scheerschuim geen bijzondere Equadoriaanse slagroom ofzo? Die je bij je caviamaal moet nuttigen?

Veel plezier! xx

• 09 Maart 2011 - 08:25

Janneke:

Olaatjes.alaaf hier miss carnaval uit bakkum.
    Tja doe mij maar vanne "er staat een paard in de gang" hoor!!
    Een kippetje gaat er zeker ook niet meer al te makkelijk in he!!
    Lies ik zie het helemaal voor me een ware beeltenis....
    He de balluhh en tot schrijfs

• 09 Maart 2011 - 08:47

AM:

Heb je een bus van dat vieze zoete scheerschuim meegenomen voor volgend jaar carnaval in NL? Dan heb je vast de primeur :-). Geniet van je laatste weekje Quito en heeeeeel veel plezier alvast met het ontdekken van de Galapagos-eilanden. Ben heel benieuwd! X

• 09 Maart 2011 - 09:03

Paul W:

Oei, de tijd gaat hard!! Goed dat je er lekker van geniet.

Laat ff weten als je Darwin spreekt op de Galapagos!

X

• 09 Maart 2011 - 09:08

Elma:

toch nog carnaval, al is het dan niet in brabant!
    hoe is het met de spaanse les?
    groetjes

• 09 Maart 2011 - 10:30

Koen:

En heb je nog aangifte gedaan omdat iemand een waterballon gooide?
    Misschien moet diegene wel naar bureau HALT! haha...

• 09 Maart 2011 - 18:02

Vdrtje:

Het ultieme Ecuadoriaanse gerecht wordt me zo langzamerhand duidelijk : schildpaddensoep, cavia en iets toe met heel veel slagroom:...misschien een tip voor de Bazar in de Cuyp!
    Nog veel plezier en genietuh.
    XX

• 10 Maart 2011 - 22:47

Kimsie!:

Liesiepiesie! Wij zijn idd goed bezig hier! Mijn schuim stonk gelukkig heel schoon naar citroenschoonmaakmiddel, haha! Veel plezier op het paradijsje waar je heen gaat. Had je me mailtje nog gehad? Geniet lekker verder! x