Hoog, hoger, hoogst! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Lisanne Drift - WaarBenJij.nu Hoog, hoger, hoogst! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Lisanne Drift - WaarBenJij.nu

Hoog, hoger, hoogst!

Door: Lisanne

Blijf op de hoogte en volg Lisanne

23 Februari 2011 | Ecuador, Quito

Voor diegene die het nog niet wisten: Quito ligt midden in het Andesgebergte. Dus dat betekent heel, heel, heel veel bergen en vulkanen. Zondag heb ik de hoogste actieve vulkaan ter wereld beklommen, namelijk de Cotopaxi! De rit naar dit paradijsje was lang en alles behalve comfortabel (lees: geen drempels maar kuilen!). Na een kopje té de coca, werden we op 4500 meter afgezet. Onze lunch werd geserveerd op 4800 meter, dus dat is slechts 300 meter lopen...

Die 300 meter waren absoluut de zwaarste die ik ooit gelopen heb. Door de ijle lucht waren we om de paar stappen buiten adem en moesten we weer uitrusten! Zie ook die rooie kop van mij op de foto´s haha. Toen ik eenmaal boven was, voelde dat als een echte overwinning!

Samen met een klein groepje ben ik nog een stuk verder omhoog gelopen, bijna naar de 5000 meter! Dat is dik over de sneeuwgrens heen. Super cool!!

Na een heerlijke warme lunch weer naar 4500 meter gewandeld en vanaf daar met de mountainbike naar beneden geraced. Eerst door een spookachtig landschap zonder planten en met veel mist. Later door de prachtige natuur daar. Was echt een super gave ervaring.

Gelukkig heb ik nog steeds geen genoeg van de hoogte. Gisteren ben ik naar 4100 meter gegaan voor een uitzicht over Quito. Dit keer wat minder vermoeiend: met een kabelbaan!

• 23 Februari 2011 - 19:49

Lin:

Wauuww wat gaaf en leuk klinkt dat allemaal man! Goed om te horen hoe leuk je t hebt! Hoe gaat t met je Spaans? Beso!

• 23 Februari 2011 - 20:09

Frank:

Ziet er weer fantastisch uit!

• 23 Februari 2011 - 20:11

H&JW:

Geweldig! We vragen ons nu af of we ook van de Cotopaxi zijn gefietst of van een andere vulkaan. Als we thuis zijn gaan we dat gelijk opzoeken in ons foto album. Geniet er van.
    Liefs uit Frankrijk, ook van je ouders. Het is hier hartstikke gezellig. En we denken veel aan je.

• 23 Februari 2011 - 20:36

Eef:

Dat lijkt me een berg waar je heeeeeeeeeele goede stevige schoenen voor nodig hebt ;)
    xxx

• 23 Februari 2011 - 20:38

Eef:

Damn, heb ik net gereageerd, bedenk ik opeens iets beters om te schrijven. Ahum: Dat is inderdaad een flinke klim! Hadden ze daar geen CotoTAXI? Hahaha.

Laat maar. Kus!!

• 23 Februari 2011 - 21:11

Paul:

Leuke foto's! Volgens mij gaat het wel lekker daar!

X

• 23 Februari 2011 - 21:29

Lieke:

Lieve Lies, die bergschoenen heb je niet voor niets meegenomen dus :) Ziet eruit alsof je het erg leuk hebt, fijn! Zoen!

• 23 Februari 2011 - 22:07

Anne-Marie:

Coole excursie Lies! Ziet er heftig maar inderdaad wel erg gaaf uit! Wat vond je van de coca té? Lopen de Ecuadorianen ook allemaal met een bonk coca-bladeren in hun wang? Dat hadden ze in Bolivia allemaal, helpt tegen de hoogte. Zal wel een contrast worden met Galapagos straks, of is het daar ook zo bergachtig?

Ik heb alvast wat voor je voor als je terugkomt: de LINDA met als thema GOOISCHE VROUWEN! Over 2 weken komt de film uit namelijk, dus geheel in stijl. Ik bewaar hem voor je :-)!

Liefs ook van Jop, die zit naast me!

• 24 Februari 2011 - 08:21

Brigitte En Ella:

hoi Lisanne,

wat een ervaringen, we volgen je avonturen elke keer weer.
    Nog heel veel succes en plezier in Equador vanuit een grauw en grijs Amsterdam, gelukkig komt de lente in zicht.
    Adios!

Liefs Brigitte en Ella

p.s. Ella heeft de broek nog niet uit gehad!

• 24 Februari 2011 - 08:40

Ilone:

Hi lies,
    Ziet er Super Cool uit!! Njoy :)

• 24 Februari 2011 - 19:20

Janneke:

wat goed van jou dat je niet alleen je birkenstocks hebt meegenomen maar ook deze pittige runnertjes.Anders was die trip nog ietsie pietsie pittiger geweest!!!
    XXXXXXXXX

• 25 Februari 2011 - 19:59

Kimsie:

Liesje,

Goed bezig! Ik sla al dat vulkaan en berglopen een beetje over, want das me veel te sportief! En die hoogte speelt me flinke parten! Ben blij dat jij het daarom wel allemaal doet! ¿Ya hablas un poquito espanol? Muchas suerte!

x

• 26 Februari 2011 - 09:34

Vdrtje & Mdrtje:

Er stond gisteravond geen cavia op de menukaart, maar we hebben fantastisch gegeten in een heerlijk * restaurant in een piepklein dorpje midden in het mooie Franse platteland! Gaan vanmiddag wijn inslaan in Chinon en morgenochtend helaas weer terug naar Nl. Zijn erg benieuwd naar je nieuwe kiekjes. XX Ook van J-W & Henriette.

• 27 Februari 2011 - 20:37

Mark:

Shizzle de nizzle... dat is koel!

x

Ps. Eef... zulke 'grappen' kunnen echt niet